avancerad

● Freestyle 

 

Detta är essentiellt i sporten,

Att ha kul. Med andra, eller sig själv.

Freestyle är ett sätt för dig att kunna utvecklas på en prestationslöns plan. Där Lek är huvudsaken, och inte träningen.

 

-Det är viktigt för utövaren att kunna få slappna av från träningen, men på samma gång träna. Freestyle kan också användas som ett sätt att rehabilitera från träningsvärk eller skador man haft eller fått tidigare.

Att leka är ett annat sätt att kunna få fler idéer till sin träning samt kunna ventilera sig från saker man kanske inte helt orkar att ta an just Då. Det är också bra att träna med andra eller att filma sin träning så man upptäcker vad man gjort fel och därav kan man lösa det eller fråga/be om hjälp av någon annan.

● Styrketräning & stretching


Den viktigaste delen i parkour/disciplinen.

Utan en stark kropp, med starka muskler som kan ta emot den typen av stryk vi utsätter våra kroppar för så går det inte att skydda oss för de definitiva skador vi kommer att få senare i tiden.


Styrketräning är mer än bara ett skydd för kroppen, det är en klarhet för att kunna ta sig an svårare grejer och utmaningar i framtiden. Utan en stark kropp så finns det inte så mycket att kunna göra för att utvecklas maximalt tyvärr.

 

Stretching är samma sak. Utan stretching kan inte din kroppens muskler varva ned efter en träning och då blir träningsvärken total! Stretching ser till att musklerna slappnar av och återgår till sin naturliga rörlighet och elastiskhet. Vilket man borde vilja ha efter en hård och tuff träning. Detta är också en bra möjlighet att bli mera vig och mjuk i kroppen för att kunna bli mer smidig och effektiv i sin träning.

● Passion/livsstil 


En utövare av parkour som hållt på med sporten ganska länge och blivit allt mer erfaren, kommer snart att inse att disciplinen blivit en del av sitt liv.

Många av de attributer man tränar fäster sig faktiskt på hjärnan och förr eller senare kommer det att påverka ens beteende.


Efter en tid har man lärt sig att respektera sina hinder, sin kropp och omgivningar man ställs inför och förstår att det går inte att vara våghalsig för det mesta.

Visserligen kan du med hjälp av styrketräning att bli starkare, men man får inte heller glömma att det finns hinder och rörelser som är starkare oavsett hur erfaren du är.

 

En Traceur siktar på att vara full av självförtroende och Fysisk kapabel, lämplig, stark och hälsosam, ärlig och uppriktig, disciplinerad och fokuserad, kreativ och alltid hjälpsam åt andra. Precis som mot sina hinder.Man ser oftast på världen som en lekplats.

Att det alltid finns hinder att leka med, utmaningar att klara av. Vägar att ta sig fram som man normalt sätt inte tänker på.


Vi kan vara roliga och galna, men framförallt, vi är alltid på våra egna resa.

Oavsett om vi tränar, är hemma, är sjuka eller har fått en skada, sover eller spelar, är vi konstant på vår egen resa.


Det märks på oss att vi tar vår träning på allvar. Det är trots allt vårt liv och livsstil.

Folk går och gymmar, jobbar, tar ledigt, lever sina liv. Medans vi är i konstant rörelse. Vi vill inte sluta träna. Vi kan inte.


Vi kan ha pauser då vi blir tvungna att ge upp den fysiska träningen under en period, men det betyder inte att vår resa är slut.

Vår resa slutar då våra kroppar inte orkar mer, och vårat mentala kollapsat.


Men, där en resa slutar börjar en annan.

En annan traceur, eller kanske bara en vanlig person, kanske ser på ditt liv och hur du tränat och blir inspirerad. Denna person kanske börjar där du slutade - och sedan för din resa vidare så att andra människor ska få bli inspirerade över det du har gjort och åstadkommit.

AVANCERADE NIVÅN