medel

MEDEL NIVÅN

Flow

"Att hålla ständig rörelse"

Flow är en mer defininerad del av parkour, där konceptet handlar om att man planerar en rutt eller bana och tar sig från en punkt till en annan på det smidigaste sättet man kan, utan fel eller hack i steg, effektivt och framförallt, ljudlöst.


Det är i denna stund, en utövare verkligen är "Ett" med sin utmaning och sin omgivning.

 

Att träna Flow är sjukt viktigt. För det utvecklar din prestation på så sätt att det påverkar hela din parkour (nivå). Tankesättet man för med sig från detta träningsätt är att ständigt utmana sig att röra sig med så få misstag som möjligt. Planering

Planering är en viktig del i utövandet, vet man ej vad man ska göra när man gör det så ligger man risigt till! Om inte du har övat upp goda reflexer såklart.

 

Men planering handlar inte alltid om hindrerna i sig, det mesta i en utövares utvecklig ligger just i att planera sin egen träning efter den nivå man ligger på.


Att hitta utmaningar på plats är en sak, men att kunna planera en utmaning är en annan. Det gäller att ständigt påminna sig själv om vad som behövs göras för att kunna utvecklas i sin träning


Årstid/väder

-Det finns flera utmaningar, gamla såsom nya som kommer med varje årstid.

På vintern är det som hårdast, då både din kropp och ditt mentala ställs inför prövning som vädret nu tvingar dig till att anpassa sig för.

 

Det är under denna årstid en traceur utvecklas som mest och uppnår en sådan kontroll och disciplin som många utövare i dagens läge går miste om.


Det är en sak att träna på sommaren då bara ditt mentala står ivägen, när vädret är inget hinder för dig, när du kan göra vad du vill. Men det är en annan sak att öva på hopp mellan räcken som är helt frysta och hala. Att springa upp för väggar utan grepp, att göra armhävningar i snön. (Tex).

  Risker & Faror

Hur ska man veta vad som är livsfarligt i en situation och vad som innebär risk i stundens hetta? Det vet man oftast själv, men det är nödvändigt för en utövare att reflektera det med.

Annars kan det resultera i grova skador för kanske livet.

 

Skillnaden på en Risk och Fara är den, att en risk är någonting som man analyserar i sitt huvud - oftast i samband i rädsla.

Fara är dock någonting verkligt, något som är definitivt: Dödligt eller skadligt.

Det är viktigt att reflektera detta, för en utövare vet alltid vad som är farligt. Och vad som bara är en rädsla..