nybörjare

NYBÖRJAR NIVÅN


● Hinder

Vår vardag och våra liv är alltid omgivna av hinder.

Fysiska som mentala, i disciplinen lär man sig att tackla dessa och ständigt ha sitt fokus på att hitta lösningar inför de problem man möts av. Redan här utmanas ens förmåga, och Coachen/tränaren kommer göra allt i sin kraft för att utveckla elevens potential i den takt eleven/utövaren behöver.

● Hantering

Hur man lär sig hantera hinder är upp till var och en. Det är du som väljer själv på vilket sätt du hanterar dina hinder. En utövare är på sin egen resa att hitta nya sätt att bemöta och anpassa sig till sin milö.

(Att dela med sig är också en Nyckel till att lära sig mer).

Coachen ser till att individen lär sig att hantera sig själv, genom att schemalägga olika övningar på specifika hinder i en trygg miljö tills utövaren själv kan göra det med endast tränaren som mentor.

 

● Anpassning

Att anpassa sig till olika miljöer & situationer är en barnsak för en Parkourutövare/Traceur/Freerunner.

Genom hålla sig till en och samma miljö kommer man att begränsa sin utveckling till de hinder och utmaningar som finns tillgängligt - att hitta nya platser och miljöer, människor och situationer, samt perioder i sitt liv är en möjlighet för att kunna utvecklas och finna nya lösningar inför de problem man har.


 

Detta handlar såklart också om årstid. En traceur ska kunna vara kapabel nog för att kunna förflytta sig genom olika skiftande årstider. Man vill kunna vara användbar i alla situationer.

Coachen kommer såklart att ha koll på detta tills det är dags för utövaren själv att hitta egna vyer.